Caledonia Kanal, Nessie og det smukkeste natur man kan forestille sig

Vi lagde fra tidligt næste morgen i let diset vejr (når ja – det regnet). Ud af den smalle kanal og så er vi på den berømte Loch Ness. Alle øjne åben – når Nessie dukker op skal vi jo have et billedet!

DSCF1154
Se! Der er Nessie!

Nessie var der for lige et øjeblik siden. Hun kigget lige op på mig og smilet mens jeg fumler med kameret – ærligt!!! I må da tro på mig! Ville jeg tage fis på jer?

Halvvejs over Lochen, smed vi krogen, tændte for grillen, åbnede en flaske Chateauneuf du Pape, grillet nogle lammekoteletter, kogte nogle nye kartofler og nød den fine aften og udsigten. Mageløst. Bedre kan det næsten ikke blive. Chateauneuf du Pape gør altid Vinni lidt frisk og det gjorde den også i aften så vi fik endda lidt romantik på Loch Ness.

DSCF1159

Det er svært at beskrive morgenstunden på Loch Ness – det skal opleves. Jeg håber billederne kan give lidt af et indtryk. Jeg tror Tolkien må have været her da han var ved art skrive ”Ringenes Herrer”. I en af bøgerne er Hobbitterne på vej gennem nogle bjerge Tolkien kalde ”The Misty Mountains”. Det må var det her han har tænkt på………………………

DSCF1161
Tolkiens Misty Mountains

DSCF1165

High Lat, baby, High Lat

Blandt sejlere er der et udtryk der hedder ”High Lat” sailing hvilken betyder at man sejler ved de høje breddegrader. Normalt defineres dette (det kommer an på hvem du spørger) som alt nord for enten 55 eller 60 grader nord (eller syd, naturligvis). Acceptere du 55 grader så er Vinni og jeg ”High Lat” sailors da Købehavn ligger nord for 55 grader. Men en ting er sikkert – hvis der ligger sne på bakkerne rundt omkring dig når du sejler (i juni) så er du ”High Lat sailing”:  Prøv at se på nogle af billederne – der ligger fand’me sne!!!

 

Hvad laver vi her?  Var der nogen som sagde en passatvind passage?  Med baskørt og bare bryster?  Brrrrr!  Det er fand’me koldt!

 

Den anden ende af Loch Ness bliver snævert og her finder man Fort Augustus, en lille by som er ret så turist-præget, til trods for den ligger så langt ude i highlands.  Alle er utrolige interesseret når man locker op eller ned og Capri er allerede centrum i hundredvis af turist billeder. I en side bemærkning – vi får så mange komplimenter om at Capri er en utrolige flot båd – det må være hendes nye røde klæder der gør det. Vi er altid den største båd i locken og dertil er vi en sejlbåd. Mange kommer og snakker med os – ”har i virkeligt sejlet hele vejen fra Danmark?  Er der kun jer to? Hvor sejler i til? Osv osv” .

I øvrigt – så regnet det.

Locken her er bemandet af 4 ”Duller” og jeg undskylder hvis nogle af vores kvindelige læser tager anstød af min betegnelse for dem, men disse 4 var mere interesseret i hvor godt de så ud i deres uniformer end de var i at gøre deres arbejde.  Vi prøvet i 2 timer at kalde dem på VHF uden svar (de skal svare og alle de andre locks svaret med det samme).  Vi talte med andre sejlere der ventede på at komme igennem og de havde samme oplevelse.  En engelsk sejler som kom her tit sagde at sådan var det altid ved Fort Augustus – de var bare ligeglade.

De er alle sammen bare paf når vi fortæller dem at vi er begyndt på en jordomsejling, at vi kun er to og vi regner med at bruge 7-8 år.

Vi tilbragte natten i Fort Augustus mens vi indhentet lidt på vores skriveri (ingen internet her), gik ud og spiste og besøgte den lokale pub for en øl bagefter.  Briterne havde lige stemt for Brexit, hvilken man ville have troet ville være den store diskussions emne – men alle var mere eller mindre ligeglade.

Men der er også tid til det mere mundane – andemor og ungerne skal jo have lidt morgenmad………..

DSCF1168
så er det fodringstid – 9 ællinger!

I øvrigt – så regnet det.

Fra Fort Augustus stiger man op gennem 5 locks og sejler ud på Loch Oich. En smukkere tur er nok svær at finde. Jeg kan ikke beskrive den naturlandskabs oplevelse det var. Vi har aldrig læst om Caledonian Canalen i de jordomsejler bøger vi har læst og vi kan simpelthen ikke forstå hvorfor. At sejle her er en oplevelse for livet. Den ene ”Aha” efter det andet som man runder hjørner og sejler forbi fjorde og bugter, med vandfald og gamle slotsruiner hele vejen.

I øvrigt – så regnet det.

Sidst på dagen ankom vi til Laggan Lock og der var ganske enkelt så smukt at vi ikke nænnet at sejle videre, så vi tilbragte natten ved en pontoon. I morgen kommer vi til Corpach og enden af kanalen. Derfra er ud i Nord Atlanten og Skotlands skærgård. Vi agter at besøge Oban og dens whisky distillery og hvem ved???

Men først skal vi ned at Neptuns Staircase, 8 lock der vil bringe os 30 meter ned til havets overflade. VI vågnet tidligt og det er koldt – bittert koldt. Nedturen vil tage 2 – 2 ½ timer så vi tilbringer nok natten i Corpach bassin før vi tager den derudad mod Oban.

I øvrigt – så regnet det.

I får lige en video med på vejen – resten af Caledonia Canalen får i i næste afsnit (i skulle jo gerne komme tilbage for at læse mere……)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s