Nordsøen, Thyborøn til Skotland

Tidligt kom hurtigere end vi ønsket da vækkeuret ringet. Vi spiste en god morgenmad, klædt os på, gjorde Capri klar til det store hav og Vinni tog os ud af Thyborøn og ind i en perfekt morgen med solskin, 15 knobs vind agten for tværs og  – ja – hvad mere kunne vi ønske os?

Der var lidt bølgegang de første på sømil men så døde de hen og vi kunne se Danmark blive mindre og mindre bag os. Vi havde bogstaveligt talt ”efterladt land” bag os og nu var vores hjem Capri.

Her er lidt fra turen over Nordsøen.  Spænd sikkerhedsselen og se turen………….

 

3 dage til søs

I andre historier har jeg skrevet meget om vores sejladser og de oplevelser vi har været ud for. Store bølger, kuling og storm og farlige eventyr. Her var der dog intet af det. Vi sejlet i perfekt vejr i 3 dage. Ingen bølger, agten for tværs hele vejen, ingen problemer med båden og de største emner var – Hvad skal vi have at spise til morgenmad? Frokost? Aftensmad? Er det min tur til at sove? Hvad skal vi have til aftensmad? Trænger forsejlet til at blive trimmet? Hvad skal vi have til aftensmad? (Sejlere bruger meget tid på at diskutere hvad kokkie har tænkt sig at lave til aftensmad).

DSCF1076

Frikadellerne lunes

Så vi sejlede og snakkede om dit og dat og hvad skulle vi have til aftensmad? (spaghetti med tomat sauce den ene aften og varme frikadeller og kartoffelsalat).

DSCF1093
Morgenmad på Capri – bacon og æg

Dagene var fyldt med solskin og en dejlig vind på 15 knob – agten for tværs. Vi sejlede for det meste kun på forsejl og skød alligevel  lidt over 6 knob. Når vi kun har et forsejl oppe er det umådelige meget lettere at håndtere båden alene. Vi er godt nok to ombord – men vi skiftes til at have vagt og den der ikke er på vagt tilbringer tiden med at enten sove, lave mad, eller reparere et eller andet. Så reelt single-hander man båden når man har vagten.  Som jeg siger når vi er færdige med denne tur kan vi sige vi har sejlet hele vejen jorden rundt men vi har hver især single-handed en halv jordomsejling.

DSCF1095
Tja – det kan godt blive lidt koldt om natten ude på Nordsøen

Tidligt vores anden morgen på søen, cirka kl 5, hørte jeg Vinni oppe i cockpittet råbe

 

Whee! Whee! Whee!

Jeg stak mit hoved op og hun sagde ”delfiner!” og minsandten om der ikke var to delfiner der leget rundt om og under båden. Det var en mor og barn og de havde det mægtigt sjovt.

Man bliver altid glad af at se delfiner. De ser altid ud til at more sig og de bruger næsten hele deres tid på at lege. Disse to fulgte os i 5-10 minutter. Lidt senere kunne jeg se dem give jitterbug opvisning nogle hundred meter væk da de sprang og lavet saltomortaler og danset på deres haler. Til sidst kom de tilbage og denne gang tog de nogle venner med så de var i alt 5 delfiner der suste ind under båden og dykkede faretruende tæt på.

En storslået morgen.

På et tidspunkt derude på Nordsøen krydsede vi -0- medianen og jeg tog et billedet.  Alle jordomsejlere gør et stort nummer ud af at tage et billedet når de krydser equatoren men -0- meridianen er jo det samme bare øst/vest.

Næste gang vi ser det – har vi sejlet jorden rundt………………………………………………………..

DSCF1103
Vi Krydser “The Prime Meridian”

59 timer efter vi forlod Thyborøn, kunne jeg råde ”Skotland i sigte” og hejse vores gæsteflag – the Red Duster.

DSCF1117
Land Ho! Skotland i sigte

Skotland dukkede langsomt op i disen forud og jeg kunne kalde havnechefen og bede om tilladelse til at sejle ind. Vi valgte at tage ind i Peterhead Bay, da vi gerne ville arbejde lidt på vores watermaker samt et par andre ting. Klokken blev omkring 19 da vi lagde til og Billy, havnefogeden, tog vores fortøjninger og bandt os fast.

DSCF1112
Champagne ved ankomst Petershead Bay – Skotland

Vi var trætte og sulten og jeg lavet en hurtige middag af spaghetti med tomatsauce og vi åbnede en flaske champagne (det smagte fandme godt!), spiste, drak en flaske rødvin og faldt omkuld i sengen.

Jo vi faldt omkuld i sengen – men ingen romantik (træt, træt, træt – det må vente).

Og hvad så nu? Caledonia Kanalen starter jo ikke i Petershead Bay men i Inverness – cirka 110 sømil herfra.

Vi var dog lidt træt og vi havde nogle småting med båden som vi gerne ville have repareret så vi besluttet at blive her en dag eller to før vi drog videre (vi er trods alt langturssejlere – vi har ikke travlt – vi har jo resten af livet)

Næste afsnit bliver om Vinni der bander på mindst 3 sprog, en tur i lazeratten (begge to – dog en af gangen), og et møde med store Nordsø billeder.

 

Glæd jer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s