Petershead Bay – a sovjet shithole

Vi har nu ligget blæst inde af vind og regn her i Petershead Bay i 4 dage og vi er bare skide trætte af det.  Som Cameron ville sige – ”another sovjet shithole”. Alt er gråt her, vejret, jorden, bygningerne – gråt, gråt gråt. Men det tyder på der kommer et vejr vindue i morgen og så sejler vi mod Inverness (ca. 100 sømil) som vil tage os tæt på 18-20 timer.

Vores solceller kunne ikke følge med vores el-forbrug her.  Der var ingen tegn på sol i 4 dage, skyerne hang så lavt at de var lige over mastetoppen og det regnede. Til sidst var jeg nødt til at sætte landstrøm på i et par timer.

I Inverness er indgangen til Caledonian Kanalen og vi er ved at forberede os. Så vi er i gang med at bage brød og vores watermaker er ved at lave 130 liter vand.

Imens vi har ligget her har vi stort set ikke gjort andet end reparere båd. Vores bowthruster besluttet sig for at bare gå i gang når det passet den (uden at vi tændte for den) så det skulle laves. Vores watermaker viste sig at mangle en o-ring, så først skulle en sådan findes og derefter skaffes og derefter installeres. Og begik en lille printplade som oversætter signalet fra vores Raymarine styreenhed til et andet sprog der hedder NMEA0183 selvmord.  Naturligvis laves sådan en printplade ikke mere så jeg var nødt til at gå i gang med at arbejde os uden om det.

DSCF1124
Fucking printplade!

Det betød at der skulle trækkes en ny kabel fra vores kortplotter til vores navigations bord. Teknisk set et lige ud af landevejen opgave. I praktisk et mareridt. Det regnet hele dagen og alt drillet og det endte med at tage hele dagen. Jeg fik proppet Vinni ned i vores lazarette kistebænk (det er dog mig i billedet dernede) og jeg kunne høre hende bande som en sømand.

DSCF1114
Mig i lazeratten – nemmere at komme ned i end at komme ud af. Vi er ved at trække kabel

I vil nok ikke alle tro på det men Vinni kan bande på mange forskellige sprog når det falder hende ind.  Jeg ved altid hvor sur hun er når jeg hører hvor mange sprog hun tager i brug.  Dette var en 3 sprogs surhed – og 3 sprog betyder hun virkeligt er pissed!

DSCF1278
Lidt luksus har man dog lov til at have – Vinni får morgen te på sengekanten

I øvrigt – så regnet det.

Endeligt var der et vejrvindue og vi forlod Petershead Bay uden at kigge tilbage. Det var en grå by med grå huse og gråt vand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s