The Open og Isle of Arran

Sidst jeg skrev sagde jeg at vores Skotske eventyr var ved at lagge mod ende – men der er mere – meget, meget mere, kære venner.

Hvor var jeg?

Vi var i Inverkip hvor vi havde fået en ny autopilot installeret (kr.35.000 – jeg græder). Mens vi var der, spurgte havnefogden mig on jeg så noget af det flotte tennis fra Wimbledon, Jeg sagde nej da vi ikke havde fjernsynet sat til men at i regnet med at være klisteret til skærmen i en eller anden pub for at se The Open (for alle jer ikke golf spillere – The Open er The British Open men kaldes bare ”The Open” da det er den mest prestigefyldte golf turnering i verden. Når man siger ”The Open” så ved alle golfspiller hvad man taler om). Da jeg fortalte dette, sagde han ”ja, det kunne han godt forstå da de spillet den i år lige nede ad vejen i Troon”.

Troon?  Spiller de The Open på Troon? Det er jo kun 20 sømil herfra.  Shit, shit, shit – 20 sømil fra The Open? Jeg gik tilbage til Capri, fortalt Vinni og gik på nettet. Jooo, vi kunne godt få billetter til på lørdag – søndag var udsolgt.

Så manglet vi bare en plads i Troon havn.  Jeg ringet derned og de sagde ja – i kan bare komme og lægge til på plads E24.  Tilbage på nettet, købe 2 billetter til lørdag og så var vi fand’me på til The Open!

Havnemester og alle de andre i Kip var målløs.  At det lykkes ikke blot at få billetter til The Open – men at få plads i havnen var mere end de kunne fatte.

Alle i golfspiller må godt være misundelige ad helvede til…….

Så vi sejlet ned tirsdag eftermiddag, hvor vi blev ramt af et par squalls og det regnet og regnet og regnet. Det er trods alt Scotland så det er normen. Vores nye Skotske ven, Alasdair (som tror han er en vittige hund) siger dog – ”Det regner ikke hele tiden i Scotland – tit sner det!”  Ak – kommer solen nogensinde frem i dette land?

På vej ned mod Troon fungeret vores autopilot upåklageligt – men desværre viste det sig at vores radar ikke kunne lide at snakke med vores nye autopilot (fuck båd elektronik!) – så vi ender med at skulle ligge i Troon yderligere en uge(suk).

Jeg hader elektronik.

Nåh, men for at gøre en kort historie lang – så ankom vi til Troon, fik lagt til, tog en bruser (hold da helt kæft hvor det følte godt), besætningen gik til skafning, fik lidt rødvin og livet begyndte at blive bedre.

En af de vidunderlige aspekter af denne livsstil Vinni og jeg har valgt er den frihed der følger med. Vi har ingen forpligtigelser overfor nogen, bortset fra os selv, så når en mulighed som den at se The Open kommer, tja – så gør vi bare det. Det er ikke mange undt at kunne det.

Isle of Arryn

Torsdag morgen kom og vi havde besluttet at vi ville besøge Isle of Arryn, som ligger lige overfor Troon, kun 55 minutter med en færge. For mange år siden, besøgte jeg Arryn sammen med min datter, Anne-Sophie, dengang hun boet i London (vi tog en 5 dages køretur gennem Skotland). Jeg huskede den som umådelige køn og charmerende. Alisdair og andre havde også fortalt os at den var bestemt et besøg værd. Så da vi ikke havde andet at give os til – tog vi færgen derover.

DSC_1691
lavvand i en lille havn på Arran
DSC_1695
Idyllen fejler ikke noget. de kender også stokroser her

Af en eller anden grund, så regnet det ikke den dag (måske var skyerne løbet tør for vand og de skulle genopfyldes?). Solen skinnede og livet var vidunderligt (nå ja, vidunderligt hvis du tror at det a køre en bil med gearskifter og rat på den forkerte side, i et land hvor de kørere på den forkert side på en meget, meget snævert vej fyldt med hårnålesving er vidunderligt – jamen, så var dagen vidunderlige). Vinni ville sige et eller andet som ”Er det ikke bare utroligt smuk det der?” og jeg ville svare. ”ja, ja”, uden at kigge. (vejen var meget, meget snævert!)

I øvrigt – så regnet det ikke

Hvis nogle af jer er på disse kanter er Arryn bestemt et besøg værd -. Ligesom hele Skotland. Det kan ikke anbefales nok.

The Open

DSCF1352

Det blev lørdag og vi var oppe kl 4. Spillerne skulle jo tee off kl 7 og det tager en halv time at gå ud til banen. Vi ville sikre os en god plads på første tee så vi kunne se Montgomery og andre komme godt i gang. Så vi gik fra havnen kl 6, da vi også skulle hente vores billetter før vi kunne komme ind. Nå ja vi burde nok have tjekket – men i weekenden skulle spillerne først tee off kl 8:30 og ikke kl 7. Det betød at vi ankom til en lukket bane og vi endte med at stå og vente i 1 ½ time før vi kunne få billetterne og komme ind.  – men vi fik gode pladser på første tee.

Det var overskyet, regnen spyttet en smule og vinden blæste koldt ind fra havet, ca. 30 kilometer i timen. Nu er Royal Troon en links bane hvilken betyder at den ligger lige ved vandet – næsten ude på stranden. Og nu kan du gætte hvor første tee var og hvor vinden kom fra?  Lige ind fra havet og direkte ind på tilskuerne på førte tee (ja det betyder os!).

Nu er der flere typer kulde i denne verden:

 • Det er en smule køligt udenfor
 • Det er koldt
 • Det er hundekoldt
 • Det er pishammerne koldt
 • Det er så koldt at der er istapper på familiejuvelerne inde under tøjet

Vi var på nummer fem. Det var næsten ikke til at holde ud at sidde der. Vi så de første 4-5 flights tee off og så var vi nødt til at gå – selv vores knæ var stivfrossen og det tog flere minutter før vi kunne gå dem løse. Vinni havde taget fuld sejler kampuniform på for at se golf. Jeg havde en skjorte, en fleece og en vindtæt jakke på og vi frøs begge to.

DSCF1342
proper påklædning for en dag på golfbanen

Men skotterne!  Der var flere der var i shorts! Jeg så et par kvinder i korte nederdele. Skotter må altså have en anden form for metabolisme end vi almindelige dødelige. Men det var en skøn dag og vi så utrolige golf. Vi kom tilbage sidst på dagen for at se Søren Kjeldsen tee off og derefter den sidste flight med Mickelsen og Stenson.

DSCF1354
søren kjeldsen på første tee
DSCF1356
Mikkelsen venter på at tee off
DSCF1345
Tilskuerne var totalt tavse da jeg spillede mit andet slag ind på 18

Der var ikke en lyd at høre da jeg gik hen til min boldt. Den lå i græsset ved venstre side af 18nde fairway. 25.000 tilskuer og ikke en lyd – bare se på billedet. De var åndeløs af spænding – ville han nå green? hvor tæt på flaget kunne han komme derude fra græsset? Kunne han overhoved slå ud derfra?

Øøøh – carsten?  Hey – har du drukket?  Nej kære venner, jeg havde bare en golfdrøm og blev ved med at skrive (jeg vandt iøvrigt The Open i min drøm – ha, ha, ha,).  Men glem bare det billedet og lad os komme videre

Vi fulgte de to flights hele vejen rundt indtil de sluttede på hul 18 henad ved kl 20, altså 14 timer ude i den kulde.

Vi gik hjem og standede ved the Anchorage Hotel and Bar og jeg kan ikke beskrive hvor dejligt det var at sidde derinde i varmen med en drink i hånden og lidt senere et stort varmt måltid.

Mandag dukkede Stuart, teknikeren fra Boat Electrics op for at få vores radar op at køre. Jeg vil ikke kede jer med detaljerne, men den kom ikke op og vi ender med at blive her yderligere en uge(suk).

Jeg hader bådelektronik!

Men nu er vores Skotske eventyr ved at slutte – så snart radaren kører sejler vi til Dublin, bliver der et par dage og sejler derefter til Cork, hvor vi venter på et vejr vindue for at komme over Biscayen.

DSCF1341
mundane ting som tøjvaks skal også klares!

Men vi har tænkt os at bruge en af dagene til at spille golf – så vi har en tee time i morgen kl 9:15 på Troon (hvad siger i så til det??)

Og da jeg ved i alle sammen sidder og venter på det, så kommer det her:

I går skinnede solen, men i øvrigt – i dag regner det.

Golf på Troon

Nu er der ingen jordisk chance for at få greenfee billetter til Royal Troon men byen ligger mellem 7-8 fantastiske links baner. Vi valgte Darley hvor alle skotterne sagde ”Darley?  Det er en meget svær bane” Den anbefaling samt det faktum at det er en PGA bane som bruges som kvalifikationsbane for The Open og at det er en ægte links gjorde den måtte vi bare spille.

Hvordan kunne vi modstå fristelsen? Selveste Jack Nicklaus havde kvalificeret sig til The Open på denne bane for mange år siden og hvis den var god nok for Jack – nå ja så kunne jeg nok sænke mine standarden for en og spille banen.

DSCF1368
vinni gør klar til et langt slag

Afsted med os og en  mirakel skete – det regnet ikke, faktisk så havde vi solskin og der var hellere ingen vind. En sand links bane med masser af lyng, høj græs og gorse (en lava busk med balde så skarpe som knive der ligger og venter på vildfarende golfbolde. Vinni spillede de forreste ni helt fantastisk til sin handicap men desværre gik det ikke så godt på de bagerste da hun landede i en pot bunker (herover kalder de dem ”hot tub bunkers”). Når ja jeg glemte vist at fortæller jer at ud over græs, lyng og gorse så lignede banen et månelandskab med hot tub bunkers over det hele. Vinni landede i en og det kostede hende 3 slag at komme ud. Senere slog hun sin boldt ud i noget gorse på en par tre og hun var nød til at strege hullet.

DSCF1377
her er vinni’s “hot tub bunker” bemærk der er en trappe så man kan komme derned!

Her er hullet som hun streget. Dettte billedet er taget fra teestedet. Læg mærk til at der er ingen fairway nogen steder at se. Den meget skarpsynet læser (hvilken i alle sammen er naturligvis) vil kunne se en lille rød prik midt i billedet – det er flaget midt  på greenen. Kigger i lidt til venstre er der lidt grønt – et er alt du får at se af greenen – og naturligvis er der en kæmpe bunker bygget ind i bakken lige foran. Et pragtfuld hul der har ødelagt mange et scorekort.

DSCF1365
det famøse par 3 hul nej dette er ikke fotoshoppet og nej det er ikke en joke

Vinni var nødt til at strege dette hul. Da jeg er utroligt ydmyg (ja kære læser, ydmyghed er jo noget som jeg er meget kendt for) kan jeg jo ikke fortælle jer om det ufattelige smuk 5 jern jeg slog over alt det i ser på billedet og ind midt på green der efterlod mig med et 5 meter birdie putt. Nej, ikke med et eneste ord vil jeg fortælle jer om den birdie jeg noteret på mit scorekort.

Vinni spillede 4 slag over sin handicap og jeg kunne notere en 85 på mit kort.

Faktisk var det en rigtig god golfdag og vi nød hver et minut af det. I weekenden skal vi ud og se dame golf da The Scottish ladies Open bliver spillet på Dundonald Links lige uden for byen. Det koster ikke noget at være tilskuer så vi tager derud begge dage og se hvordan golf skal spilles.

Lørdag morgen tog vi en taxa – og hvilken ufattelige flot bane – en kommer vi tilbage og spiller denne bane. Det skal være en af de bedste baner i skotland. Vejret var  – ja vent lige for det – næsten tør med kun få regndråber i løbet af eftermiddagen. Tre dansker var med og mens vi ikke kendte dem stod vi ved første tee og ønskede dem ”pøj-pøj” på dansk, og de smilede sødt til os og sagde tak.

 

Søndag fulgte vi så Nanna Madsen som lå som nummer 4 ved udgangen af lørdagen.  Hold da helt kæft hvor de piger slår laaaaaaaangt! Især Nanna, der outdrivede de andre to piger i hendes boldt med en 3’er kølle hvor de bruge en driver.

Nanna spillede virkeligt godt men hendes putter var mere end kold – den var dybfrøsne. Vi så hende misse 7 birdie og en eagle putt i træk. For hver hold der gik blev der længere og længere mellem smilene og til sidst havde hun problemer med at finde en grimasse der kunne passe. Vi følte med hende.

Da vi kom hjem til marinaen så jeg en fyr som var ved at læsse nogel levende hummer ind i hans baggagerum og spurgte ham hvor han havde dem fra ”Llywellyn sells them” sagde han og nikkede med hoved i retningen af en fyr ved kontoret.

Hurtigere end jeg kan skrive dette stod jeg overfor Llywellyn og spurgte ”how much?”  Han skulle have en 50’er stykker så jeg købte to og lidt senere var Vinni og jeg i gang med friskkogte hummer, baguette og jalapeno mayo dressing samt en flaske hvidvin.

DSCF1369
en hummer klar til karbad!
DSCF1373
en kogt, den næste venter
DSCF1376
så er der skafning!!!

En misundelsesværdigt slutning på en dejlig dag.

 

Vi er ved at gøre Capri klar til at sejle. Ruten går mod Dublin og de har lovet os et lille vejrvindue hvor vi burde kunne nå Dublin uden det bliver alt for galt.  Jeg skriver mere når vi er fremme.

One thought on “The Open og Isle of Arran

 1. Hej U 2…
  Tusind tak for humoristisk og god info.
  Hvis det er nogen som helst trøst, har det regnet samtlige dage et eller andet sted i DK,siden den 26.6…Fuck….hvor en d a n s k sommer.
  Tillykke med din flotte Birdie og se ud at få armene ned så du kam navigere støt og roligt til Cook og over Biscayen….. Der skulle jo nødigt ske Vinni noget!,
  Vi glæder os til næste uddrag fra logbog og ønsker jer GOD VIND
  KÆRLIGE hilsner fra Aase og Gerhard

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s