Peniche til Lissabon

 

Hvor var vi?  Nåh ja – we tilbragte natten (faktisk 2 nætter – men hvem tæller?).  Hvorfor 2 nætter? Hvis i husker så havde vi siddet fast is et fiskenet og været nødt til at dykke ned for at skær os fri – og måske havde vi bare en smule ondt af os selv efter det og havde behov for at hvile lidt – så vi gik ud og spiste pizza og drak øl (god pizza – kold øl – hvad mere kan man forlange?)

Hvis nogle af jer tro Vinni og jeg er seje – så kig lige en gang på denne katamaran. Den er fuldkommen åben. Den eneste måde at komme i læ på denne båd er at kravle (bogstaveligt talt!) ned i en af pontonerne). Ellers er du bare ud i vejret – hele tiden. Det var et fransk par på vores alder der sejlede denne båd.  Tal om sej – aldrig i livet ville jeg gøre det.  Men jeg tager gerne hatten af for de to.

dscf1547
åben katamaran for havsejlads

Men til bage til vores historie. Tidligt om morgen sejlede vi ud (i tågen igen selvfølgeligt). Et par timer senere fik vi vind og vi kunne sætte sejl – dog kun vores genua da det stadig var meget tåget. Yderligere et par timer og så kom der mere vind – nu blæste det 20-25 knob og Capri fløj afsted med 7-8 knob.

Dette, kære venner, er hvad sejlads drejer sig om (bortset fra tågen, naturligvis).

Som eftermiddagen skred frem kom der mere og mere vind. Bølgerne var begyndt at brække rundt omkring os og luften var fyldt med søskum. Vindmåler sagde 33-35 knob (kuling) og Capri var nu oppe på 9-9,5 knob.

Are we having fun yet?

Damn right we’re having fun!

Men måske for meget sjov – når Capri sejler 9+ knob kan selv den mindset bølge kaste hende sidelæns og give problemer.

Men så rundede vi den lille kap ve Lissabon bugten og så svandt vinden, tågen også, solen kom frem og nu var det dejligt. Cascais – her kommer vi!

dscf1554
Langtursejlerens favorit stilling

Cascais er en stor marina (og dyr). Byen er ellers meget rar – der er naturligvis tonsvis af restauranter at vælge imellem.

Vinni sagde pludseligt at hun syntes jeg trængte til at blive klippet og siden hendes mor havde været frisør så lå håndlaget sådan lige til hende – hun mente hun havde det i generne.

Hmmm – så fordi min farfar var urtekræmmermester – så er jeg også?

 

Jeg tilbød at klippe hendes hår bagefter men af en eller anden grund syntes hun ikke om den ide.

dscf1559
Skafotten venter

 

For resultatet henvises der til videoen.

Vi ventede i Cascai i en uge for nogle pakker og så var det afsted til madeira………………………….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s