Marigot Bay

Vi var kommet godt over Atlanten, så vi blev en uges tid I Rodney Bay. Forbavsende nok var vores ”grædemur” tom. Forbavsende fordi vi havde lige sejlet en 3 ugers passage og vi kunne høre fra alle de andre at de havde en lang liste af reparationer. Det var kun glædeligt for os.

Men vi havde behov for at proviantere og komme os (læs: sove ud). Rodney Bay har alt hvad man kan ønske sig med blandt andet 4 supermarkeder indenfor gå eller dinghy distance. Dagen efter vi landet gik vi i gang med at købe ind og fylde køleskabet op.

Priser herover her enten i EC (eastern Caribean) eller US dollars. Man skal var varsom og sikre sig hvilken dollar der tales om, eller kan priserne blive ubehagelige høje. Mange forretninger syntes det er OK at skilter med priser uden MOMS – det skal man også lige være opmærksom på.

Vi havde problemer med vekselkurserne de første par dage og så ramte realiteterne os.  Ting er ikke blot dyr herover – de er fandens skide dyre. Alting er uhyrligt dyrt.  Nuvel, en hel del er importeret og vi kan godt forstå at de er dyre, men selv de lokale ting er dyre.  Tomater, avokadoer, ananas, for pokker selv kokosnødder som vokser alle vegne er dyre.

Mad i supermarkederne er så dyrt at det nogle gange kan betale sig at gå på restaurant (selv om de også godt ved hvad de vil have for varerne). Sprut koster bare kassen, bortset fra rum som er lidt billigere. Selv den lokale øl koster cirka kr. 12,50 (jas jeg skrev kr. 12,50) for EN 25 cl flaske (og dette er i supermarkedet – på restaurant kan du hurtigt kommer af med kr. 25/30 for samme 25 cl). Billigste vin i supermarkedet er kr. 75 og derefter går det kraftigt opad

Det er nok til at drive en mand til flasken (hvis man ellers har råd til det J )

Nok af det – efter en uge strøj vi afsted til en bugt der hedder Marigot Bay, et hurricane hul længere sydad på øen.

dscf1944
Capri ved anker i Marigot Bay

Hvad er et ”hurricane hul”? Tja det er en bugt hvor du har en chance for at både du og din båd overlever en orkan hvis en tilfældigvis kommer forbi. Der gives ingen garantier naturligvis, men det er en bugt der er godt beskyttet og hvor du måske (måske ikke) overlever.

Her er et kig ud over bugten og bådene i den. Superyachts kigger jævnligt forbi da Marigot er en af de rige og berømtes favorit steder at vise sig frem (lige som Vinni og jeg – altså den berømte del – nåh ja måske heller ikke berømt).

Vi bandt os op på en bøje og fik den billigt da de havde en special pris for sejler der var kommet over med ARC. Det bedste ved at være på bøjen var at man så blev betragtet som en guest på Capella Resort and Hotel. Hvilken betød at man kunne bruge alle deres faciliteter, såsom en af deres 3 svømmebassiner, eller deres 5 barer og restauranter, fitness center, Spa og et hav af andre ting.

Slet ikke dårligt for kun $20 US per nat.

Vi blev hængende her i 10 nætter (dette sted var nok så god som det kunne blive) vejret til trods da det stadig regnede en del. Vi nåede dog at klatre op af bakkesiderne så vi fik lidt motion (motion er vigtigt da det giver en god grund til at drikke en øl ).

Vinni har været vant til at køre sportsvogn (mercedesen og hendes bmwz3) så hun var begyndt at savne fart og lidt spænding.  Nogle af jer har set denne video før men den er god nok til at i kan se den igen.  Herude er dinghy’en jo din bil – den bruges til at fragte alt – mennesker ind til stranden og tilbage, indkøb, reservedele og hvad ved jeg – så den har en vigtighed der ikke kan understreges – her går Vinni for fuld gas……………

Til sidst sejlede vi tilbage til Rodney Bay for at mødes med min datter, svigersøn (som jeg godt kan lide) og børnebørnene (2 styks) for Jul. Vi kunne dårligt vente – det bliver den bedst julegave vi kan få og de har bookede sig ind på et resort, Windjammer Landings; et par kilometer fra Rodney Bay. Windjammer har flere pøler, en flot strand samt en masse andre muligheder for børn og voksen så det skal nok blive godt..  Mere om det senere i et andet afsnit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s