Jeremy Creek til Carolina Beach

 

Vi tilbragte natten ved Jeremy Creek som er en rejebåd havn. De er store både som kan komme ud i Atlanten gennem Five Fathom Creek. Jeremy Creek er også hvor McCellanville ligger. Vi spurgte havnemesteren om der var et supermarked i nærheden og han sagde at der lå en nogle kilometer derfra.

”Vi har ikke en firmabil i ka’ låne, men i skal da være velkommen til at lån mintruck – det er den hvide deroppe ved huset. Nøglen ligger i askebægeret. Kør ud, drej til højre, venstre først gang i ka’, følg Purvis indtil i kommer til a’ store vej, drej venstre og i er der”.

DSCN0274
Morgenstund, Jeremy Creek

Nu kan det dårligt blive venligere den det – så få minutter senere var vi i hans truck på vej gennem McCellanville. En mere stereotypisk Amerikansk landsby skal man lede længe efter og Vinni nød bare køreturen hvor hun kiggede længe efter de flotte træhuse der lå inde bag blomstrene magnolia træere. Supermarked var så som så – det var mest en isenkræmmerforretning (af den gammeldags slags) der også solgte lidt mad.  Men vi fik det brød og mælk vi manglede så vi kunne ikke klage.

DSCN0275
rejebådene kommer hjem

Der sker ikke meget i Jeremy Creek, men efter en god aftensmad og lidt vin kravlede vi til køjs og da vi vågnede næste morgen kunne vi konstatere at vi stod på grund. Så vi nød vores morgenkaffe til vi kunne mærke at vi var flot igen og så stak vi af. Der er en restaurant i McCellenville, som vi desværre ikke prøvede. Desværre fordi vi fik senere at vide at de lavede utrolige godt mad til absurd lave priser – nåja – i vores næste liv.

Jeg kan simpelthen ikke beskrive hvor smuk denne tur er. Vinni og jeg blev ved med at kigge på hinanden og sige at dette må være en af de bedst bevaret hemmeligheder id den Europæiske sejlerverden. Der er igen danske sejler der kender til den. Vi sejler gennem de ene guddommelige smukt landskab til det næste.  Omkring os er der delfiner og høge, nogle steder ørne og en utroligt varierende og rigt fugleliv. De gamle svingbroer der krydser ICW er et helt kapitel vær i dem selv. De er et stykke af Amerika der desværre forsvinder, her heldigvis langsommere end andre steder.

DSCN0325
Svingbro over Long Creek

“Long Creek Bridge, Long Creek Bridge, this is Capri, Capri, over.” We call and right back comes the bridge:

“Capri – this is Long Creek Bridge”

“Long Creek, we’re northbound about 1 mile out and would like to come through on your next opening”

“Capri – just keep coming and I’ll open for you”

As we approach we hear the bells and whistles signaling the traffic that the bridge was opening and coming through we’d call and say:

“Long Creek Bridge, Capri here – we’re through and thank you for the opening – have a good day in there”

“Capri – same to you – have a safe trip”

Tit spørger de os hvor vi kommer fra og de er behørigt imponeret når vi siger Copenhagen, Denmark. Kig en gang på videoen og se lidt af denne fantastiske landskab og en sekvens med en af svingbroerne, til sidst er der en kort snip hvor i kan se en pelikan dreje og dykke lodret ned efter en fisk – det så vi hundredvis af gange hver dag.

 

DSCN0334
jo – så er man advaret, og de mener det
DSCN0286
Gamle brandtårne findes langs hele ruten
DSCN0353 - Kopi
fuglene bygger reder på alle sømærkerne
DSCN0341
boat parkering – amerikansk stil
DSCN0293
svært at beskrive dette landskab
DSCN0349
pelikaner på pælene

Og så nåede vi Carolina Beach og vi kunne igen nasse på Marshall og Debbie (vi kan ikke sig tak nok gange i to). Nu er deres strandhus jo en ydmyg (ha, ha, ha) lille skur med 3 etager, 5 soveværelser og et hav af badeværelser. Inklusiv et udendørs bruser som var ganske dejlige at bruge.

DSCN0361
Marshall og Debbie’s beskeden lille strandhytte

Huset har alt, og jeg mener ALT. Vi lånte et par af cyklerne og da de skulle bruge lidt luft i dækkene, sagde jeg til Vinni at jeg nok skulle pumpe dem. Nu er Vinni en lille pige fra landet så hun troede jo som en naiv ung pige at jeg havde tænkt mig at bruge en cykelpumpe. Men jeg havde spottet at der var in kompressor i garagen så den satte jeg til og pumpede dæk med den.

”Dette, sagde jeg, er USA. Herover koster sådan en kompressor 100  dollar i bauhaus så hvad skal man med en håndpumpe?”

Vinni var fuldkommen paf. Jeg grinte min røv i laser og da jeg ringede til Marshall og fortalte ham historien grinte han også hans røv i laser – og det gjorde Debbie også da han fortalte hende.

DSCN0359
cykelpumpning
DSCN0360
cykelpumpning american style

Vi tilbragte 4-5 dage skønne dage ved deres beach house der ligger en kort gåtur over fredet arealer fra en skøn strand. Huset har, som sagt, ALT, inklusiv at fuld og fyldt barskab som vi hjalp Marshall og Debbie med at få tømt.

Lars og Bente dukkede  så op, et par af vores venner som skal sejle med os herfra til Norfolk og videre til New York, så et par dage senere, låste vi huset og lettede anker for vores videre fart op af ICW.

Men det kan i læse mere om i vores næste post – lige nu skal i nyde de fantastiske billeder og video af ICW

One thought on “Jeremy Creek til Carolina Beach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s