Mario – på tur med Capri

 

Det var ikke særlig lang tid jeg havde på Capri. Ikke fordi jeg ikke ville, åh nej, jeg vil så gerne med hele vejen jorden rundt, men… tja, sådan er livet. Det første jeg oplevede var den fantastiske gæstfrihed fra Capris ejere. Til trods for den meget sparsomme plads der er tilbage, er man virkelig velkommen om bord. Der er måske nogen der undrer sig: Hvordan i al verden kan det være, at der kun er sparsomt plads på en 40 fods båd med kun 2 mennesker om bord? Hm, tja, altså… ud over de to, så er der også:

 

Ekstra sejl, ekstra anden sejl, ekstra tredje sejl,

Ekstra motor-grej.

Alle gryder, tallerkner, og kopper,

Ekstra bestik og potter.

 

Alle tre fuld-fyldte værktøjskasser

Lamineringsmaskine, søm og skruer er der masser.

Kort over verden i 3 udgaver,

Ris, pasta, kartofler – mad for alle maver.

 

Masse puder, sengetøj og dyner

Fylder til toppen alle hylder.

Bøger, lods-bøger, ismaskine!

Selv vinkelsliber kan du finde!

 

Mærkelige ting er hændt –

Spartelmasse og cement!

Ved ikke om det passer,

men G har set kontrabasser!

 

Selv om de vejer,

Kan du finde kolde bajer.

Lodkolbe med tin

400 flasker vin!

 

Tøj, sko, støvsuger,

Vand og diesel til flere uger.

Handsker, hætter, redningsveste

– (ikke brugte af de fleste)

 

Mørk og hvid chokolade

Kan man får til Rom-olade.

Hvad med spejlæg til morgenmaden?

Vær’sgo!, alt hvad ønsker man for fanden!

 

Toiletting, creme til enhver krop

– listen er lang, svært at holde op.

Flere ting end i et hotel

Men den sejler flot alligevel!

 

Den sejler flot, MAJESTÆTISK! Vægten er fordelt jævnt over skibet så vandlinjen ligger lige horisontalt. Det gør, at båden bevæger sig som en 50 fods langkøl’er. Meget behagelig slowmotion bevægelse ved krap sø. Nice. Men faktisk har den en fin-køl, så vendingerne går som på tallerken… Åh ja, man kan nemt være begejstret. Det er jo et solidt, moderne skib til alle formål.

Nå, tilbage til velkomsten… man bliver modtaget med manér: Først en drink… Well, hvad ønsker du dig? Stor eller lille? Med eller uden? Dobbelt måske? En til? Har jeg nævnt ismaskinen? Det er varmt, behageligt varmt udenfor, så alt foregår i cockpittet, som er fantastisk velegnet til lange aftener med en drink i hånden. Passerende squalls generer ikke, der er bimini-tag over hovedet. Hovedemnet er selvfølgeligt Turen – hvordan gik det indtil nu og hvorfor. Alle strabadser, store og små problemer. Historier fra det virkelig liv på båden/havet. Man glemmer hurtigt kulden i DK, politiske kriser i verden, faldende svin produktion i Jylland. Det er ikke fordi, vi er i Paradis hvor alt fungerer, nej-nej, det ved vi godt, men vi tænder ikke for tv eller radio (begge findes om bord) og bliver ikke bombarderet med news, overflødige news uden betydning. På båden er der en meget afslappet stemning, ingen stress. Smilende ansigter fra morgen til aften. Det hjælper måske lidt, hvis som gast er man sejler i forvejen, så der er forståelse, og de praktiske ting foregår glat.

IMG-8729a30888ef8945da27d540548cdb97-V
Great Harbour – Joost van Dyke

Vi blev alle sammen dybt rørt af den lokale situation efter Irma orkanen hærskede her i august. Nu er der gået mange måneder, men vi ser hundredevis af store og små både som er strandede og ligger væltede på siden med brækkede master og kæmpe huller i skroget. Meget sørgeligt syn. Det samme på land. Næsten alle steder er der huse uden tag og uden vinduer, flere er totalt ødelagt. De lokale har det svært, meget svært. Økonomien er turist-afhængig, men der kommer ikke ret mange turister fordi alt er ødelagt. Også havnene. Det er godt, vi er uafhængige af havnene. Vi ligger på anker og klarer det hele selv. Der er (naturligvis) en watermaker, og solen lader batterierne så der er strøm til alt, inklusiv is til drinks og varmt vand til at skylle sig lidt efter badeturen. Solen går hurtig ned på disse breddegrader, men aftenerne er lige så lange som derhjemme om sommeren. I stedet for rød-farvet solnedgang er der solcelle-drevne lamper, som giver lys i mørket. Dejlig stemning. Atmosfærefyldt. Dejlige badeture hver dag. Især om morgen hvor man kan skylle sin dovne krop i friskt, saltet vand, uden at skulle være vinterbader. Desværre blev det ikke til ret meget snorkling. Men man kan ikke nå det hele på en enkelt uge. Afsked på dansk/polsk med kram og kys. Man får 20 kg brugte kort og bøger i baggagen til hjemturen. Men så kommer man hjem solbrændt og med fornemmelsen af, at man har bidraget lidt til Turen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s