En lille søndags sejlads

Kære venner , ja så er det id til endnu et afsnit i føljetonen, Vinni og Carsten. Jeg er så utrolig heldige at jeg har en kone som syntes at det at sejle er fantastisk, så vi sejler når som helst en chance byder sig.

Det gjorde det sidste weekend. Vejrudsigten sagde nogenlunde vejr fredag aften og tidligt lørdag morgen, men med masser af regn resten af dagen lørdag. Så vi stak af til Flakfortet fredag aften og overnattede, og skynde os hjem tidligt lørdag morgen, hvor vi lige nået ind i havn 5 minutter før regnen kom.

Søndag lovede diverse vejrudsigter at det skulle blæse 15-20 knob med en del søl, så vi besluttet os for at sejle med en picnic frokost til Malmø. Bare sådan en afslappende doven sejlads, med en god frokost derover og måske en vandre tur i byen.

Nu gik søndag ikke helt som planlagt – men det kan i se mere om længere nede p siden.

Flakfortet, for dem som ikke kender det, ligger 1 1/2 times sejlads fra KBH ude i Øresund. Det blev bygget i 1914 af forsvaret. Samtidigt byggede de Middelgrunden. De skete ved at de tog nogle gamle skib, fylde dem med sten, sejlede dem ud og sænkede dem. Så havde de en platform til at bygge videre på.  Her er nogle billeder fra Flakfortet. Kanonerne er væk og det er et fredeligt sted hvor der er indrettet et “Sailors Corner” med grill pladser og picnic borde. Det er et favorit destination for Københavnske sejlere for en aften eller weekend.

Her er nogle billeder derfra:

DSCF0228

udsigten fejler ikke noget
udsigten fejler ikke noget

DSCF0225

gammel kanon fæstning
gammel kanon fæstning

DSCF0221 DSCF0219

Vi havde det helt for os selv
Vi havde det helt for os selv

Søndag – ja søndag -hmmm, jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal mene om søndag.  Som sagt skulle det jo bare være en lille søndags tur med en picnic frokost. Bare over til Malmø og så tilbage. Slappedasse sejlads og nyde det at være på vandet.

her er hvad vi fik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s