Hvordan kommer tilbage til Danmark

 

Alle veje der føre til Rom – siger en gamle ordsprog. Vi er nu næsten midt i Stillehavet og bruger en del tid på at fundere over hvordan vores tur herfra skal udarte sig. Vi lever jo efter mottoet:

”We have no plan and by God we are going to stick to it!”

Men lidt planlægning skal der jo til. Hvis ikke af andre grunde så den at vi skal være i et orkan sikre område det halve af året.

Hvordan kommer vi tilbage til Danmark?

Der er som sagt mange veje. Den lige ud af landevejen, som de fleste tager er ”The Coconut Milk Run”, tværs over Stillehavet og i tidligere tider, før pirateriet ved Afrikas Horn, ud over den Indiske Ocean, up gennem det Røde Hav, gennem Suez Kanalen, over Middelhavet og så nordpå til Danmark.

Der findes andre, meget spændende løsninger.

Pacific Loop Ruten

Vi starter med at omtale the Pacific Loop. En del Amerikaner og Canadier fra vestkysten tager denne. Ruten går fra Australien over Filippinerne, videre til Japan, hvor man ligger en orkan sæson over, sejl lidt nordpå forbi Rusland, drej så til styrbord, over det nordlige Stillehav til Alaska så sydover langs den Canadiske og Amerikanske vestkyst.

Det lyder jo besnærende nemt.

pacific loop rute
Pacific loop

Videre sydpå langs den central Amerikanske kystlinje og tilbage til Panama Kanalen, op gennem det Caribiske hav, nordpå til Bermuda og så over Atlanten til Azores og videre ind i Middelhavet.

Denne rute vil være fyldt med eventyr – ikke mindst Japan og Rusland vil være spændende at besøge, men hele kæden af Aleuterne Øerne skulle være en naturoplevelse uden lige. Alaska har altid stået højt på Vinnis og min liste over steder vi gerne vil besøge og tager vi denne rute får vi den at se. Sejle mellem isflåder og langs gletchere. Her vil der være eventyr og sejler udfordringer for alle pengene.  Den Amerikanske vestkyst har ikke så meget at byde på da der er få havne, men de der er ligger ved spændende byer, Seattle, Portland, San Francisco.

Mexico og central Amerika er et langt besøg værd og det siges at man stadig kan finde uberørte strand og små søvnige fiskelejr her. Alt det vi drømmer om (og har oplevet). Dagdriver livet.

Absolut en mulighed og vi har diskuteret den meget. Desværre tager The Pacific Loop tre år at sejle – mindst. Godt nok siger vi at vi ingen plan har, men den store plan siger syv til otte år for denne lille sejltur. Tager vi The Pacific Loop bliver det mindst 11 år og så er jeg nok ved at være for gammel – 76-77 år når vi er færdige.

Desværre må det blive ved drømmen og vi må sige – i vores næste liv (suk).

Kap Håb Ruten

kap håb ruten
Kap Håb Rute

Men så er der jo rundt om Kap Håb. Ned forbi Capetown, over til Brasilien, nordpå til Bermuda, Azores og så Middelhavet. Det tager et år, så tiden er ikke et problem, men for at være helt ærlige, man ser rigtigt meget vand. Kig på kortet – der er flere lange passager og mens Vinni og jeg ikke har noget imod passager, så har vi heller ikke behov for at tage ud på et års sejlads der byder på passage efter passage. Vinni og jeg har også været i Syd Afrika så mens vi meget gerne tager tilbage dertil, så et det ikke et brændende behov. Brasilien ville være spændende og der er stadig steder i Caribien som vi mangler at udforske men vand, vand, vand.

Kap Horn Ruten

kap horn rute
Kap Horn Ruten

Jamen så kunne vi bevise vi er rigtige hårde nitter, tag den nede i Sydhavet rundt om Kap Horn. Så er man Kap Horner og behøver ikke at rejse sig når Dronningen gør entre. Puha! Mens jeg måske (meget stor måske) kunne overtales til dette, kan jeg godt skyde en hvid pind efter at få Vinni med på denne ide. Kap Horn er ikke for tøsedrenge og mens jeg vil vove den påstand at vi heller ikke er tøsedrenge, så er der modige beslutninger og så er der dumdristige beslutninger. Hverken Vinni eller jeg føler noget større behov for at kunne sige vi har rundet Kap Horn. Lad andre om det.

Jamen hvordan kommer i så tilbage?

Få Capri sejlet til Middelhavet

thailand ruten
Få Capri Sejlet – den røde streg viser Thailand til Middelhavet

Vores tanker lige nu (husk – we have no plan) er at sejle til Thailand om et par år og så få Capri sat på et skib til Middelhavet. Det er ikke så dyrt (alt er relativ) men så sejler vi ikke gennem pirat området og gør vi dette, får vi to år i Middelhavet før vi vender stævnen mod Danmark. Denne løsning tiltaler os (lige nu). Vi får et par år mere i Stillehavet og så et par år i Middelhavet og ender i Danmark i 2023-2024, altså syv til otte år fra vores afsejling. Jeg vil kun (!) være 72 og vi kan drage videre på andre eventyr.

Nogle vil da påstå at vi ikke har sejlet hele kloden rundt da Capri bliver sendt på et skib fra Thailand til Middelhavet, men vi er ligeglad. Det stykke er reelt en lang passage (vand, vand, vand) og det har vi gjort meget af. Ingen af os har synderlige meget lyst til at besøge Mellemøsten så vi gå ikke glip af noget der. Det ender vel med at blive løsningen, men husk:

We have no plan and by God we are going to stick to it!

5 thoughts on “Hvordan kommer tilbage til Danmark

  1. Elementært!!
    Der er kun en ordentlig måde at gøre det på: Agulhas og til styrbord, Skagen og til styrbord (med ophold undervejs). Alt andet er ikke relevant. Den røde streg er direkte uværdig for en respektabel sejler.

    Når Billesbølle kunne klare de lange passager kan i også.

    Gem Middelhavet til en (f)jolletur senere.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s