Bentes Blog: Besøg på fjerne kyster

Hej som i vist nok alle ved – når vi har gæster om bord så skal de skrive en blog om deres oplevelser.  Her er Bentes, der var med fra Fakarava til Tahiti.

 

Det er med stor ydmyghed, at jeg fatter “ pennen” for at fortælle jer om min fantastiske oplevelse i små 4 ugers selskab med det skønne sejlerpar Vinni og Carsten.
De var så generøse, at sige ja tak til jeg måtte besøge dem i Tahiti og sejle med rundt i bla Tuamotus.
Velkomsten i lufthavnen i Fartavara med fuld musik og dans. Så var linjen ligesom lagt for eventyret.

IMG_9071

IMG_9021
Et hav så klart at den smukke nurse shark kunne ses tydeligt, og jeg endda fik klappet en, som var i gang med at spise fiskerester.

IMG_9031

Et solbrændt par sejlere foreviget på en bænk på spadseretur til internet opkobling.

Nu er det altså ikke sådan, at internet bare lige er tilgængeligt på de kanter. Jeg havde eksempelvis ikke selv netadgang i de 4 uger derude, og selve netværket kan være meget ustabilt. En vigtig pointe når man nu er vant til, at internet bare fungerer.

IMG_9045
Er vi alene ? Nej mange både er på vej rundt om jorden på kortere eller længere stræk. Jeg havde mange interessante samtaler med andre sejlere, der fortalte om deres sejlads og bevæggrunde herfor. Tilbagevendende kom konstatering af, at megen af tiden på land drejede sig om at skaffe diverse reservedele, diesel, proviant og ikke mindst internet adgang til kommunikation med familie og venner.

IMG_9139
Gummibåd / digny er transporten til land. Carsten måtte lave reparation af motoren på denne, da den satte ud, og så måtte der padles i stedet. En udfordring for en landkrabbe at entre en sådan, men med øvelse nogle uger gik det tilfredsstillende.

IMG_9131
Kokosnødder er at finde alle vegne, og på billedet kan I se hvorledes en ny Palme er på vej.

IMG_9130
Det gamle lighttower er nu ikke i drift længere, men står som et fint vartegn i Fartavara.

IMG_9172
Et besøg på Taou hos Gaston og Valentine var meget hyggeligt. Valentine fortalte om livet på den lille atol, hvor hun havde boet med sin familie hele livet. Nu er de en 2-3 familier der, som ernærer sig med fiskeri, kokosplantage og middage til besøgende sejlere. En meget smuk atol.
Tilbage til Papeete hovedstad på Tahiti kørte Vinni og jeg på sightseeing. Paul Gauguin museet forsat lukket for renovering, men vi fornemmede stedets atmosfære, hvor Paul Gauguin levede i mange år og malede smukke malerier herfra, omend han først i eftertiden blev anerkendt herfor.

IMG_9207
På Lille Tahiti var dette fint monument med surfbræt, som nu er blevet yderligere forskønnet med en smart kvindelig surfer, som jeg tror, at I kan genkende.

IMG_9209
Løse hunde så vi alle steder. Venlige og fredelige – synes som de internt i hundeflokkene holdte justits.

IMG_9210
Hvor gør man af de gamle biler ?? Jo naturen tager over. En område med 10-15 biler var ved at blive pakket ind af slyngplanter og om en tid vil man ikke kunne se de gamle bilvrag længere. Det vil nu nok tage mange år, før de er forsvundet reelt.
Sejlads med Capri også et par døgn med natsejlads og lettere søsyge, gav en god oplevelse af, hvordan det er at sejle de lange stræk – skønt at være om bord med et meget rutineret sejlerpar.

IMG_9226
Med afsluttende solnedgangs billede vil jeg sige mit skønne værtspar tusind tak, for deres gæstfrihed og muligheden for at dele deres hjem og oplevelser med mig.
Det er i alle måder en uforglemmelig oplevelse.

 

 

 

One thought on “Bentes Blog: Besøg på fjerne kyster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s